Your cart

Praktische vragen eerst

Wat is de levertijd van mijn bestelling?
Indien op voorraad verzenden wij jouw bestelling binnen 1-2 werkdagen. Proost!

Hoe weet ik dat mijn champagne goed aan komt?
Al onze bestellingen worden veilig verpakt en verstuurd door pakket bezorger DPD. Je ontvangt een track & trace nummer om je bestelling te volgen. Grote bestellingen leveren wij in de meeste gevallen zelfs persoonlijk.

Hoe kan ik mijn bestelling retourneren?
Aangezien champagne een beperkte houdbaarheid heeft, is het (volgens de Nederlandse wet) niet altijd mogelijk om je bestelling te retourneren. We vinden het wel erg belangrijk dat je blij bent met jouw bestelling, dus twijfel niet om contact met ons op te nemen als je niet tevreden bent.

Alleen wanneer dit vooraf is afgesproken, kan je ongeopende én onbeschadigde flessen binnen 14 dagen na ontvangst retourneren naar:

Drink The Moment retour
Tweede Atjehstraat 12hs
1094LE Amsterdam

Let op dat je de flessen exact verstuurd (in de doos) zoals je ze ontvangen hebt, zodat de flessen heel aankomen. Gebroken of beschadigde flessen nemen wij niet terug.

Is betalen via een webshop veilig?
Uiteraard. Drink The Moment werkt alleen samen met betrouwbare partijen (en veilige techniek) om dit goed te regelen. Betalen is daarom 100% veilig.

Leuke vragen

Waarom zou ik mijn champagne bij Drink The Moment bestellen?
Behalve dat je je aansluit bij de nieuwe generatie die van het leven een feestje maakt, hebben wij échte kwaliteitschampagne met realistische prijzen voor je gevonden waar de grote merken nauwelijks tegenop kunnen. Zo maken we champagne voor iedereen betaalbaar en toegankelijk!

Wat betekent ‘brut’ op het champagne etiket?
Brut geeft aan hoeveel suiker er is toegevoegd aan de liqueur d’expédition (een standaard toevoeging aan champagne). Dit zegt dus veel over de smaak. Ultra brut smaakt zeer droog (geen suiker) en brut is gangbaar droog (<15 gram suiker). Onze champagnes zijn allemaal gangbaar ‘brut’.

Wat betekent ‘cru’ op het champagne etiket?
Champagne is vaak een een blend van druiven uit de verschillende dorpen in de Champagne streek. In de 19e eeuw werd een percentueel systeem ingesteld, ‘Echelle des Crus’, om aan te geven wat de kwaliteit in een dorp is. De percentuele score werd bepaald door de druifkwaliteit, bodemkwaliteit en topografie. De beste dorpen (17) mogen zich ‘grand cru’ noemen, gevolg door ‘premier cru’ (34) en simpelweg ‘cru’ (301). Sinds 2010 is dit systeem afgeschaft, maar de termen zijn nog steeds in gebruik en hebben nog steeds effect op de prijs van een druif.

Wat eet je bij champagne?
Champagne heeft een niet te overheersende smaak en past dus ook goed bij gerechten met een subtiele smaak. De lichte, non-vintage champagnes zijn geschikt bij lichtere gerechten zoals schaaldieren, oesters en sushi. De vollere champagnes smaken heerlijk bij een stukje vis of wit vlees, eventueel met een roomsaus. Of wat dacht je van kalfsvlees, gevogelte, pluimwild, ree filet of tong? Of een lekker kaasplankje…?

Hoe proef je of de champagne van goede kwaliteit is?
Leuke tip voor je eerstvolgende date: champagne proef je met meerdere zintuigen. Je weet of je een goede champagne in je glas hebt als de bubbels zowel aanwezig als subtiel zijn en de tranen er niet letterlijk van in je ogen schieten.

1. Kijk 
– is de kleur doorzichtig (jong) of goudkleurig (rijp)?
– hoe fijner de belletjes (dus niet als spa rood) die pas bij het oppervlak barsten, hoe hoger de kwaliteit.

2. Luister of de bubbels subtiel knisperen. Klinken ze als frisdrank? Dan is de champagne van mindere kwaliteit.

3. Ruik
Dankzij de bubbels hoef je niet te walsen zoals met rode/witte wijn, dus steek maar gelijk je neus in je glas. Ruik je citrusfruit, bloemen, hout? Als je niets ruikt, dan is de champagne (of je neus) niet meer goed.”

4. Proeven (eindelijk…) alsof je mondwater door je mond spoelt
– Goede champagne zal je nu geen waterige ogen geven vanwege het koolzuur in je neus
– Hoe langer de afdronk, hoe beter
– Wat proef je eerst (primair), wat daarna (secundair) en wat eventueel als laatste (tertiair)? 

Doorgaans hebben jonge champagnes een citrusfruit primaire smaak en oudere champagnes abrikoos, perzik of pruimen smaak. Is de champagne ouder dan 3 jaar? Dan proef je wellicht nog een secundaire smaak als jam, appeltaart met karamel, boter, brood of brioche. Is je champagne écht oud? Dan proef je nog tertiaire smaken zoals koffie of zelfs champignons.

Hoe bewaar je champagne?
We hebben goed en slecht nieuws. Het goede nieuws is dat je je volgende glas alvast kan inschenken. Het slechte nieuws is dat champagne na zo’n 24 uur haar bubbels verliest na het openen van de fles. Doe er dus zo snel mogelijk een champagne-stop op, maar géén vacuüm pomp want dan zuig je alle bubbels eruit. Verder is champagne géén bewaarwijn (behalve prestige champagne) en moet binnen een jaar na kurken opgedronken worden. Een goede stok achter de deur om bijzondere momenten te vieren!

Tip: bewaar een restje champagne om de volgende ochtend een champagne ontbijt te houden!

Algemene voorwaarden en het privacy beleid
Lees hier de algemene voorwaarden en hier het privacy beleid.

×

WhatsApp voor persoonlijk advies

× WhatsApp met ons